sunnuntai 24. helmikuuta 2008

Sukulaisia tapaamassa


Saavuimme lauantaina Espoon Vaakkoihin hyvissä ajoin. Parkkikselta oli juuri poistumassa iso lauma kultaisianoutajia ja seassa näkyi myös tokoharjoituksista tavattuja UMN:n jäseniä. Koiran ilmoista ei ollut viime viikon sunnuntain tapaan tietoakaan - aurinko paisteli täydeltä terältä. Pian paikalle alkoi kaartaa autoja ja niistä nousi eri labradoritapahtumista tuttuja ihmisiä.

Treeniporukan olivat koonneet Susanna T, Sidewild-kennelin Ulla ja Eva Vilamo, jonka olimme tavanneet Kirkkonummella näyttelyssä. Sidewildillä ja Ullalla on Mangon taustoihin melko paljon kytköksiä. Mangon isomummo Leila on nimittäin lähtenyt Aprilmistista Ullalle. Linja on jatkunut Sidewildissa ja Aprilmistille on Lunan, eli Mangon emän sisarusparvi syntynyt Leilan pennusta Lolasta. Molemmat mummot olivat Vaakkoissa paikalla.



Itse treeni keskittyi pääasiassa hakuruutuun. Koiria oli paljon paikalla, joten meille tarjoutui hyvä tilaisuus seurata miten eri koirat ja ohjaajat työskentelivät ruudussa. Mangolle ei tehty täyttä ruutua, koska sillä ei vielä ollut paljoa kokemusta riistasta ja itsenäisestä etsimisestä. Parempi näin. Tällä tavalla on koiralle helpompi tarjota onnistumisen kokemuksia. Mangon mielestä touhu oli niin jännää, että karvat nousivat pystyyn. Ulla heitti Mangolle ensin kaksi varista melko lähelle niin, että koira markkeerasi molemmat. Kun ne oli noudettu, lähetettiin koira pidemmälle hakuruutuun etsimään lisää variksia. Niitä Mango taisi palauttaa vielä kaksi. Isäntä oli ylpeä kehuista, joita Mango sai Ullalta. Ihan hyvinhän se meni. Nyt ei esiintynyt pahemmin riistan retuuttamista. Tosin palautuksissa oli viivettä ja koira ehkä hieman rupesi omimaan riistaa. Samaa ei tapahdu dameilla, joten linnunraatoihin pitää Mangon saada lisää kosketusta. Pitääpä lopettaa omien varisten paapominen pakkasessa ja ottaa niitä mukaan treeneihin.

Nomeharjoituksen ja hetken seurustelun jälkeen lähdimme pienelle lenkille Susannan kanssa. Lola oli menossa Susannalle hoitoon, joten Mango, Lola ja Mooses päästelivätkin hetken kuluttua kunnolla höyryjä metsässä.

Sunnuntaina kävimme SSG:n ampumaradalla. Otin hetken mielijohteesta myös koiran matkaan ja kävelytin sitä kivääriradan parkkiksella. Pari kertaahan sitä on jo kokeiltu, mutta nyt se on varmaa. Mango ei todellakaan pelkää pauketta.

Kuvia Vaakkoista

Ei kommentteja: