perjantai 18. tammikuuta 2008

Lonkka- ja silmätarkastukset

Eilen illalla olimme kimppalääkärintarkastuksessa. Useilla koiraroduilla on valitettavasti joitain perinnöllisiä vikoja tai sairauksia, joiden periytymistä koitetaan hillitä tutkimalla koirat ennen kuin tehdään päätöstä siitä, saako tietty yksilö jatkaa sukuaan. Lisäksi tarkastuksessa havaittuun ongelmaan voidaan paremmin varautua, jos siitä saadaan tieto ennen oireiden esiintymistä. Kaikilla jalostukseen käytettävillä labradoreilla täytyy löytyä lausunto lonkista, kyynärpäistä ja silmistä. Mangon kasvattaja Mirkku oli kerännyt isomman porukan koolle, ja oli tarkoitus, että koirat saadaan helposti ja edullisemmin tarkastettua näin isommassa erässä. Silmätarkastuksista saimme tuloksen heti ja kaikki oli Mangolla kunnossa. Röntgenkuvat lähtevät kennelliittoon, joka antaa niistä arvosanan parin viikon kuluessa. Lääkärin mukaan lonkissa tai kyynärpäissä ei kuitenkaan näkynyt mitään epäilyttävää.


Joukkomme sai aikaan pientä hässäkkää eläinlääkärin odotustiloissa. Labradoreja taisi olla paikalla kuusi kappaletta ja lisäksi pari bokseria. Koirat saivat vuorollaan rauhoituspiikin kankkuunsa ja sammahtelivat sitten lattioille. Mango sai piikkinsä viimeisten joukossa ja se oli hieman ihmeissään, kun leikkikaveri toisensa jälkeen meni unten maille. Ehkä hauskin tapaus oli velipoika Taisto, joka on tottunut siihen, että Mangon kanssa voi aina leikkiä. Nyt se yritti silmät puolitangossa ja viimeiseillä voimillaan ryömiä Mangon luokse pientä painia varten. Myös Quattro oli paikalla ja nukahti Mangon viereen odottamaan kuvausvuoroaan.

Nyt sitten jännitetään pari viikkoa ja odotellaan, että Kennelliitto antaa palautetta röntgenkuvista. Kiitoksia Mirkulle ja Susannalle järjestelyistä.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kiva blogi Mangolla! Hyvä, että teilläkään ei ollut lonkissa mitään mullistavaa :) Rapsutuksia!