lauantai 14. kesäkuuta 2008

Taipparit

Olipa pitkä päivä. Oltiin kahdeksan jälkeen Ullan kanssa kokoontumispaikalla. Ryhmämme piti ilmeisesti alkaa puoli yhdentoista jälkeen ja pyysin Hannan ja Mangon paikalle yhdentoista aikoihin. Mangon suoritusnumero oli toiseksi viimeinen ja starttasimme vasta puoli neljän maissa iltapäivällä. Tuloksena päivästä oli pyöreä nolla. Hakuruudussa koiralta loppui into kesken, enkä saanut sitä enää liikkeelle kolmannen variksen jälkeen. Jotenkin luulen, että pitkä odottelu ja sen jälkeen pikainen astuminen estradille saa koiran hieman lukkoon. Samanlainen hyytyminen on tapahtunut yksissä harjoituksissa (Muuramen leirillä). Myös tällöin oli harjoiteltu edellisinä päivinä paljon ja odoteltu maastossa pitkään ennen suoritusta. Oma harjoitteluinnostus sai nyt pienen kolauksen, mutta eiköhän tästä taas kohta aleta miettimään, että mikä meni vikaan ja suunnitellaan sen jälkeen seuraavaa koeilmoittautumista. Nyt vaan juoksun odottelu sotkee suunnitelmia loppukesään asti.

Tuomarilta (Harri Sivén) tuli sinänsä ihan hyvää palautetta. Hän kehoitti kasvattamaan koiran riistaintoa ja palaamaan asiaan sen jälkeen. Hyviä puolia Mangon kokeessa oli vesityö (innokas veteenmeno, itsenäinen vesityöskentely ja työskentelee mielellään vedessä). Vedessä nouto-otteet olivat pinnallisia (raahasi lokkia siivestä). Variksilla nouto-ote oli parempi. Variksista ensimmäinen jäi yllättäen pari metriä eteeni. Loput kaksi tulivat käteen.

Otetaan tämä kokemus harjoituksen kannalta. Muutama kuva lisätty treenialbumiin. Kuvia myös päivän ilopilleristä: 12-viikkoisesta Kaaposta, joka oli vierailevana tähtenä jo toisissa taippareissaan. :)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voi harmi, ettei Mangollakaan mennyt suoritus ihan putkeen. Mutta! Älkää masentuko, se oli vasta ensimmäinen yritys. Tsemppiä!

Jukka kirjoitti...

Perskeles! Kiitos kannustavuudesta. Eilen otti päähän ja väsytti, mutta tänään aamulenkille tarttui taas muutama dami mukaan..