sunnuntai 29. kesäkuuta 2008

Flegmaattisuutta ilmassa


Aamupäivä kului Mäntsälän koirakerhon näyttelyssä Järvenpäässä. Ilma oli sateinen, mutta onneksi koko homma oli nopeasti ohi. Mangon arvostelu komppasi säätä: hyvä, eli H. Oltiin tulokseen hieman pettyneitä varsinkin kun Mango sai koiratutuilta kehuja ennen näyttelyä ja näyttelyssäkin.

Tänään kävi näin. Jos tuomari ei juurikaan pitänyt Mangosta, ei Mangokaan ollut kiinnostunut tuomarista. Se ei oikein halunnut mennä tervehtimään tuomaria ja veti itseään poispäin lähemmän tarkastelun aikana. Koira tosiaan näytti tänään hieman varovaiselta ja apealta. Tästä varovaisesta luonteesta ilmeisesti rokotettiin hieman. Arvostelua alensi myös etuosa, joka saisi kulmautua paremmin, jyrkkä lantio sekä löysät liikkeet. Positiivisia puolia olivat hyvä luusto ja runko, kaunis kaula ja ylälinja, hyvä purenta, tiiviit käpälät, vahva takaosa ja hyvä häntä.

Hanna oli ensimmäistä kertaa esittämässä koiraa näyttelyssä ja esittäminen sujui mielestäni erittäin hyvin. Hanna ei pahemmin jännittänyt ja sai pidettyä koiran hyvässä asennossa. Myös juoksutus meni mallikkaasti.
Illaksi lähdettiin veneilemään. Koira pääsi stressaavan aamun jälkeen chillaamaan ja haistelemaan meri-ilmaa. Muutama kuva täällä.

Ei kommentteja: