sunnuntai 23. marraskuuta 2008

TOP 10 - Mangon mielestä parhaat asiat


Mistä asioista labradori tulee tyytyväiseksi:

1. Täysi ruokakuppi

2. Koirakaverin kanssa riehuminen

3. Ihmiskaverin kanssa riehuminen

4. Avoin järvi, laituri ja hyvä vauhdinotto.

5. Pitkälle lentävä dami tai mehukas kanijälki.

6. Se minuutti kun isäntä tai emäntä ei raaski dumpata sohvalle/sänkyyn kömpinyttä koiraa alas.

7. Raksahtelevien, napsahtavien tai rutisevien asioiden pureskelu.

8. Ensilumi

9. Isäntäväen herääminen aamulla karvavekkarin pirinään

10. Jaloissa makoilu ja saappaan lämmittäminen

Kuvassa Mango ja Cia (Aprilmist Upcider)

perjantai 14. marraskuuta 2008

2 v.


Mango täytti maanantaina kaksi vuotta. Juhlia ei kuitenkaan järjestetty, koska isäntäväki häpeällisesti unohti pikkukoiran syntymäpäivät. Ylimääräistä hellimistä synttäreiden piikkiin koiruus on sitä vastoin vastaanottant tiistaina, keskiviikkona ja tänään perjantaina. Tiistaina löysin kaapista muovipussin, johon oli Mangoa varten joskus säilötty tyhjiä vessapaperirullia. Merkkipäivän kunniaksi kippasin pussin eteisen lattialle. Mango oli erittäin tohkeissaan. Se kiikutti rullan kerrallaan olkkariin, repi sen silpuksi ja haki sen jälkeen taas uuden uhrin kunnes kaikki, noin 15 pahvirullaa oli retuuteltu.


Keskiviikkona Mango ja Hanna olivat viikottaisilla Quattro-treffeillä. Sanna ja Wilkku olivat hommanneet Mangolle oman beauty boxin, josta löytyi vaikka mitä koiralle ja omistajilleen miellyttävää yllätystä. Kiitos! Mangon juhlaviikon päätti tämänpäiväinen tuominen kauppareissulta: uusi, iso ja punainen kongipallo. Tuntui sekin kelpaavan sangen mainiosti.

sunnuntai 2. marraskuuta 2008

Kyläilyä, lenkkeilyä ja Nome-harjoittelua


Viikonloppu on menty taas pitkälti koiran ehdoilla. Perjantaina tosin sai ihmisetkin hemmottelua ja käytiin vetäisemässä härän sisäfilepihvit Hannan veljen kotona. Mango pääsi laatulihan makuun ja vetäisi siinä sivussa sekin puolikkaan pihvin. Lauantaina lenkkeiltiin Quattron jengin kanssa pitkät pätkät pitkospuita ja metsälenkkiä.

Tänään sitten lähdimme Ullan luokse kylään. Reino, eli Sidewild Down Under oli saanut suloiset viitoset ja niiden, sekä Ullan valmistuneen talon ihmettelyyn kulutimme tunnin verran aikaa. Tämän jälkeen olikin sitten treenin vuoro. Ullan naapurista lähti Mikko ja Ronski (Sidewild Fire Storm) mukaan ja tie vei jo tutuksi käyneelle autiotalolle.

Harjoitukset onnistuivat todella hyvin. Teimme ensin linjan, jota pidensimme lopulta lähemmäs sataan metriin. Linjaan toi lisämaustetta syvä oja, joka katkaisi matkan puolesta välistä ja josta koirien piti hyppiä yli. Linjatreenin jälkeen koirat hakivat pitkiä markkeerauksia. Näitä Mango jaksoi hakea kolmisen kappaletta hienosti. Tämän jälkeen keskittyminen hieman herpaantui ja markkeeraukset rupesivat käymään lyhyiksi, eli Mango jäi etsimään damia reilusti ennen sen oikeaa putoamispaikkaa. Lopuksi kolmikko päästettiin isoon, 15 damin hakuruutuun, joka tehtiin vielä pitkähköllä lähetyksellä. Treenit olivat pidemmät, kuin mihin Mango on tottunut, mutta hyvin se jaksoi työskennellä.

Treenikuvia lisätty treenikuva-albumiin ja muutama pentukuva leikit ja sekalaiset -albumiin. Kiitos Ullalle ja Mikolle treeniseurasta!