maanantai 25. tammikuuta 2010

Kylmää kyytiä


Meidän perheen arki on kulunut viime aikoina uuden perheenjäsenen odottelussa. Nurkissa lojuu jos jonkinlaista turvakaukaloa, potkupukua ja vauvalehteä. Mangoa tämä ei haittaa. Sillä on nyt kotona seuraa 24/7. Tosin tämä on hieman sotkenut koiran unirytmiä. Nyt se ei enää voikaan ottaa 6 tunnin päiväunia joka päivä.

Mangolla on riittänyt hyvin energiaa. Edellisen blogikirjoituksen jälkeen olemme pakkasista huolimatta tehneet muutaman lyhyen treenin ja hyvinhän se on hommia tehnyt. Seuraavaksi pitäisi hieman nostaa vaikeustasoa ja pidentää välimatkoja etteivät markkeeraukset ja ohjaukset jää alimittaisiksi. Lumen paljous on hieman vaikeuttanut harjoittelua. Polkujen hyväksikäyttöä on vaikea välttää kun niiden ulkopuolella ei oikein pääse etenemään.

Vietimme viime viikonloppuna viimeisiä vapaahetkiä kahdestaan ja matkustimme Turkuun koiranäyttelyyn. Yöpyminen oli järjestetty tyylillä Hamburger Börsissä ja tämä kelpasi koiralle varsin mainiosti. Kokolattiamatot ja pitkät käytävät oliva erittäin mielenkiintoisia nuuskuttelukohteita. Kotona Mango on tottunut tutkailemaan talon takana olevan niityn tapahtumia. Näköala aukeaa parhaiten jos pääseen makkarin sängylle istuskelemaan. Tähän taas Mango tietää saaneensa luvan kun sitä kehoitetaan "katsomaan pellolle". Nyt Mango tiesi heti mitä tehdään kun piti katsella pellolle (ks oheinen kuva). Kerrosta alempana majoittui Kirsti ja Rosa, joiden luona vierailimme koko joukolla. Rosa suhtautui huoneensa rauhaa rikkovaan Mangoon ensin hieman epäilevästi, mutta tunnisti sitten labbisleirien kämppäkaverinsa. Pian koirat könysivät keskenänsä ympäri huonetta.

Itse näytelmästä jäi ristiriitaiset tunnelmat. Olin ensimmäistä kertaa esittämässä koiraa ja homma sujui ihan hyvin. Koira sai liikkeistä hyvät arvostelut ja seisoi suht nätisti arvostelussa. Itse arvostelu oli kuitenkin Mangon lyhyen näyttelyuran pohjanoteeraus. Tuomarilla oli tosi tiukka linja ja kaiken kukkuraksi hieman ennen luokkamme alkua kuulimme että hammaspuutoksista oli rokotettu muita koiria ankarasti. Mangolla uupuu hampaita alaleuasta. Arvostelun lopputuloksena tuli keltainen nauha eli tyydyttävä. Positiivisena puolina oli tosiaan liikkeet, jotka saivat kehuja. Aiemmin on huomautettu etujalkojen pyöreistä liikkeistä ja nyt kai vanhemmiten nämä liikkeet ovat paremmassa kuosissa. Kokonaisuus sujui siis mallikkaasti, mutta tulosta ei voi kehua. Nyt värisuorasta puuttuu enää hylsy ja EH.

"A bit up to size. Very good in head, but upright in shoulders. A little low set on a tail otherwise well angulated behind. Good deep brisket, good coat texture. Moves very well both ways. Lacks P3 and P4 in underjaw."

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Heips,

Mukavaa loppuodotusaikaa Teidän perheelle:) Itselläni vanhin täytti muutama viikko sitten 18 vuotta!

Lämpimin terveisin ja rapsut Mangolle, Tiina & lauma kultsuja

Anonyymi kirjoitti...

No, uskomatonta,että tuolla arvostelulla T:n saa ;(SERTiinkin saa puuttua hampaita(omalla ei puutu),mutta ..jopas jotain!
Rauno fanittaa mutsia kuitenkin ;))

Rauno

Jukka kirjoitti...

Kiitos Tiina. Viikko vielä laskettuun hetkeen. Itselläni on hieman statisti-olo kun ei voi ottaa vatsaa kantaakseen.

Anne: Juu kyllä tulos yllätti. Tällaiselle näyttelynoviisille tuli yllätyksenä miten eri tuomareiden linja voi vaihdella noin paljon. Ja kun junnuna mainitut puutteet parantuvat, niin löytyy uutta sanottavaa. No onneksi jälkipolvet menestyvät äidinkin puolesta :)

Anonyymi kirjoitti...

Ethän vain ole heittämässä pyyhettä näyttelykehiin? Ei kannata!Nimittäin Mango on kaunis narttu ja tuolla arvostelulla olisi joltain muulta tullut SERTti ;) Ja mitä ainakin tähän meidän jälkikasvuun tulee ...saa nähdä mitä tuleman pitää ;/jännittävää.. just tuli Laihian laput ja mietin vienkö tuon "kameleontin" sinne vai Tarmon vain ; )
Jännittävää viikkoa teille sinne ja tsemppiä ; )
Anne

Anonyymi kirjoitti...

Totta tosiaan, Mango on kaunis koira. Vieläkin meillä muistellaan tätä labbisleirin söpöä kämppäkaveria. Tiitun allergiat menivät sitten sen verran pahoiksi, että pentujen teko jäi ja ensi viikolla on edessä sterilointi. Jospa se toisi edes vähän helpotusta oireisiin!

Jaksamista vauva-arkeen tai odotuksen viime metreihin! Meidän prinsessa täyttää kohta 3 kk ja vaikka välillä väsyttää niin ihanaa on ollut.

t. Marjo, Janne, Tiitu ja loppukonkkaronkka

Jukka kirjoitti...

No voi Tiitu-raukkaa. Toivotaan että sterilointi helpottaa oloa.

Kovasti tekisi taas mieli päästä labbisleirille keväällä. Pitää kuitenkin hieman vielä arpoa ja katsella miten arki käynnistyy vauvan kanssa. Yöunet on tosiaan olleet aika lyhyitä.