tiistai 27. tammikuuta 2009

Mangolle kuuluu hyvää

Kimuli aloitti juoksun reilu viikko sitten. Tämän seurauksena suunnitelmat ovat menneet hieman uusiksi. Ensinnäkin Turun näyttely jäi väliin. Lisäksi Mango on joutunut jättäytymään pois parista nome-treenistä. Isäntä on kuitenkin ollut ahkera nomeilija ja on käynyt treeneissä ilman koiraa: Ullan luona oltiin edellisenä lauantaina ja siellä otin hetkeksi ohjattavakseni voittajaluokan koiran. Täytyy myöntää, että koiran suhtautuminen tekemiseen oli hieman intensiivisempää, kuin meidän mussukalla. Sunnuntaina taas olin UMN:n nome-porukoiden kanssa palaverissa ja jäin samalla seuraamaan kokouksen jälkeisiä treenejä. Hyvinhän ne näytti koirat toimivan sielläkin.

Mangon kanssa on sitten lenkkien yhteydessä kahdestaan tehty lyhyitä harjoituksia ja niitäkin todella motivoidusti. Juoksu-depressiossaan koira ei juuri muuta viitsisikään. Markkeerauksiin ja linjoihin se on vielä suvainnut lähteä, mutta esimerkiksi eilen yritin tehdä pienen hakuharjoituksen ja herneethän siinä meni nenään molemmilta. Onneksi Unto ja Susanna sattuivat paikalle ja saimme muuta ajateltavaa.

Harjoituskausi (jos sitä voi siksi kutsua ;) on meiltä ohi ja treenailuun tulee nyt pennutuksen takia aika pitkä tauko. Olimme tänään mittaamassa progesteronitasoja ja parin päivän sisällä on luultavasti Mangolla siemennys edessä. Jos kaikki etenee suunnitellusti, on keltaisia labradoripalleroita odotettavissa huhtikuun alussa.

Kuvan teema on tällä kertaa: "Etsi Lotta pellosta"

keskiviikko 7. tammikuuta 2009

Vuodenvaihteen kuulumiset

Mango-aiheista asiaa on nyt bloggailtu vuoden verran. Vuoteen onkin sisältynyt kaiken näköistä mukavaa koirapuuhastelua. Huonojakin hetkiä on ollut, mutta ne on onneksi olleet harvassa. Vuoden huippujuttuja olivat mielestäni Mangon hyvä menestys Turun näyttelyssä, kevään labbisleiri ja Loviisassa läpäistyt taipparit.

Hyvää kaavaa ei kannata muuttaa ja viime vuotta vastaavia suunnitelmia on myös täksi vuodeksi. Parin viikon päästä mennään siis taas Turkuun ja hieman isommalla porukalla. Labbisleirikään ei jää väliin, joskaan Mango ei sinne taida pentujen takia päästä. Heti kun pentukuvioista selvitään, ryhdytäänkin sitten valmistumaan kesän ja syksyn nome-koitoksiin. Tavoitteena ALO-luokan tulos (mieluiten jokin muu kuin nolla).

Viime aikoina koiran kanssa on pääasiassa rentoiltu. Lyhyitä damitreenejä on tullut tehtyä, mutta niiden tavoitteena on lähinnä ollut vaikeaksi osoittautuneen linjalle lähetyksen vahvistaminen. Touhujamme voi myös kutsua löysäilyksi, mutta täytyyhän sitä välillä viettää mukavaakin elämää. Löysäilyn lomassa on kuitenkin pidetty liikutatarpeesta huolta. Quattron kanssa on käyty moneen otteeseen Haltialassa ja pari kertaa on käyty Nuuksiossakin. Viime viikonloppuna teimme Kattilajärven ja Vääräjärven kierroksen. Luna, Mooses, Rosa, Sera ja Demi olivat samalla reissulla. Mango oli kieltämättä aika jipoissa varsinkin äitinsä tapaamisesta.