lauantai 30. heinäkuuta 2011

Hyvää joulua, uuttavuotta, pääsiäistä yms...

Blogipäivitysten välissä on vierähtänyt kokonainen vuosi tai jos Mangolta kysytään, niin seitsemän vuotta. Vuosi on koiraharrastamisen osalta hiljainen. En enää tämän vuoden puolella jatkanut yhdistyksemme nome-toimikunnassa ja koiran kanssa treenitkin on varmaan laskettavissa yhden ihmisen sormilla. Emäntäkin on jo patistellut tekemään pakkaseen tilaa poistamalla sitä jo toista vuotta täyttäneitä lintuja.

Viime syksyn kohokohtiin kuului metsästysreissu Lieksaan ja Kuhmoon. Mango pääsi töihin ja isäntäkin sai saalista. Samanlainen reissu on toivottavasti edessä tänä syksynä. Raportoidaan siitä sitten myöhemmin.

Talvi oli taas kylmä ja lunta riitti. Mangolle tämä sopi enemmän kuin hyvin. Pingviiniliu'ut ja delfiinisukellukset hangessa olivat jokapäiväinen harrastus. Liikunnantarpeesta huolehdittiin esimerkiksi heittelemällä kevyttä lentopalloa nietoksiin. Mango juoksi palloa hakemaan aina yhtä innokkaasti ja jätti koiran levyisiä uria hankeen. Uusin perheenjäsenemme erottautui Mangon liikkumistavasta joulun tienoilla ja ryhtyi kulkemaan lähes pelkästään takajaloillaan. Tästä aiheutui puolin ja toisin kaikenlaisia kommelluksia. Liian tuttavallista lasta ei pääsekään enää niin helposti karkuun ja toisaalta touhottava labradori taklaa kolminkertaisella painollaan pikkulapsen aika huomaamatta.

Keväällä aloitettiin uimakausi heti kun jäät häipyivät. Huomattiin samalla, että koiran elopaino oli talvella hypähtänyt muutaman kilon ylös päin. Pikkuihmisen ruoan tähteet ja hieman vähempi liikkuminen olivat ilmeisesti tehneet tehtävänsä. Liikunnan lisäys ja tarkemmat ruokailut pudottivat painon kuitenkin takaisin lähelle kolmeakymppiä. Loppukeväästä koimme myös muutamia hätäännyksen hetkiä kun koiralle tuli akuutti vatsatauti, joka tuntui rasittavan Mangoa todella rankasti. Mango piti nesteyttää kahteen otteeseen ja se joutui viikon lääkekuurille. Onneksi tilanteesta selvittiin säikähdyksellä.

Mangon liikkeistä on pysynyt kesäkuun alusta alkaen hyvin perillä kun on vain seurannut karvan pöllähdyksiä. Koira tiputti varmaan kaikki karvansa viimeisen parin kuukauden aikana ja näytti jossain vaiheessa käyttölinjaisen labradorin ja kiinanharjakoiran sekoitukselta. Mango vietti kesällä noin kuukauden yhteen pötköön mökillä, jossa hyttyset ja paarmat yrittivät hyödyntää karvatonta olotilaa. Mangoa se ei kuitenkaan haitannut. Mökillä on ihana möllöttää ja leikkiseuraakin riitti kun serkkuni bokseri Cia tuli kyläilemään.

Sittemmin pulahdukset savolaisiin järviin ovat taas vähentyneet ja korvautuneet viilentävillä uintiretkillä Keravanjoessa. Mangon isännän tavoitteena on nyt lisätä hieman damien ja pillin käyttöä ja valmistautua tuleviin metsästyskoitoksiin.