maanantai 15. syyskuuta 2008

Karvavekkari on ilopilleri

Nyt on päästy taas juoksumasennuksesta. Aivan täyttä virtaa koirassa ei vielä ole, mutta voisin sanoa, että se on lähes normaali, iloinen itsensä. Olemme harjoitelleet hieman nomeakin ja Mango on pari kertaa tehnyt ihan hyvän ohjausharjoituksen ja haun. Esimerkiksi sunnuntaina se irtaantui avonaisessa peltomaastossa yli sadan metrin päähän haussa ja löysi pisimmälle piilotetun tekokanin. Nyt pitäisi hissukseen ryhtyä taas nostamaan harjoitusten intensiteettiä ja pyrkiä ennen kevään pentubuumia alo-luokan suoritustasoon.

Niin kuin varmaan kaikilla rakkailla koirakavereilla, on myös Mangolla monta lempinimeä. Uusin niistä on varmaankin "karvavekkari". Se nimittäin on oppinut erittäin ärsyttävän aikataulun. Heräämme arkisin noin puoli seitsemän maissa. Arkipäivinä Mango herää siis samalla kuin me, mutta myös viikonloppuna karvavekkari pirahtaa 07:00 - 07:05. Herätysjuhlat alkavat intensiivisellä tuijotuksella, jota seuraa muutama kaino vinkaisu. Jos vinkaisuun ei reagoida, tulee seuraavaksi etutassut sängylle. Muutaman kerran on törkimys hypännyt sänkyynkin ja sen jalat on tuntuneet liimatuilta lakanaan. Lopullisen silauksen herääminen saa kun Mango ottaa unikeon varpaat tai sormenvälit kohteikseen ja nuolee ne läpikotaisin. Mistäköhän löytyy snooze -nappula?

Kirsti ja Rosa saivat muuten viikonloppuna tuloksen nomen alo-luokassa! Onnea!

sunnuntai 7. syyskuuta 2008

Uusia kotieläimiä


Koiran kanssa eläminen tuo mukanaan monenlaisia yllätyksiä. Tällä kertaa pääsimme tutustumaan pieneen täi-koloniaan, joka oli majoittunut Mangon korvan taakse. Emme kohdelleet Mangon omia kotieläimiä kovin vieraanvaraisesti. Torjuntatyö lähti käyntiin expotilla ja täikammalla. Ahkera kampaus, pyykkääminen ja imurointi näyttää tuottaneen tulosta ja pääsimme ötököistä eroon noin viikossa. Munia, saati aikuisia täitä ei ole kampaan enää tarttunut.

Mango on nyt siis pari viikkoa joutunut olemaan hieman eristyksissä koirakontakteista. Karanteenin lopetimme eilen, jollon päästimme Mangon moikkaamaan Hamppua ja illalla myös Quattroa. Eilen teimme pitkästä aikaa myös hieman nome-treeniä kun vietimme aamupäivän Haltialassa. Peltojuoksenteluista tuli muutama hyvä kuva, jotka on lisätty Haltiala-Pitkäkoski -kansioon.

Aikaisemminkin kirjoituksen aiheena ollut valkea mattomme on muuten taas pyykissä. Koira ahnehti vuotaluun hieman liian nopeasti ja luu tuli samaa kautta muun vatsan sisällön kanssa keskelle mattoa. Matto on siis menossa pesuun nyt kolmatta kertaa reilun kuukauden sisällä.