keskiviikko 24. helmikuuta 2010

I’ve upped my standards – Up yours!

Viime viikot ovat menneet melkoisessa tohinassa. Vauvan vaippojen ja pukluvaatteiden lisäksi laiskoja siivoojia on työllistänyt koiran juoksu.

Juoksun huippuhetket koettiin reilu viikko sitten kun Mango käänteli häntäänsä kaiken maailman mopseille. Sittemmin neiti on hieman nostanut standardejaan ja leikkii vaikeasti tavoiteltavaa. Tämän aamuinen ulkoilulenkki toimii esimerkkinä. Huomasin jo talomme kulmalla, että vakkaripellollamme pyörii kaksi vasikan kokoista doggia. Jätin hienovaraisesti hieman hajurakoa ja odotin kunnes kaksikko on emäntineen hyvän matkan päässä ennen kuin talsimme samaan suuntaan.

Mango sai kuitenkin kaveruksista vainun ja lähti tohkeissaan lähemmäs katsomaan, että kuka uskaltaa pyöriä hänen pellollaan. Kun koira oli mielestäni hieman liian kaukana, kutsuin sitä takaisin pillillä. Mango tuli, mutta niin tuli toinen tanskandogikin. Yritin selittää sille tohinoissaan olevalle urokselle, että ei hyppäisi meidän tytön selkään. Käytin mielestäni uhkaavaakin elekieltä, mutta se toimi vain hetken ajan ja vierailu kävi hetki hetkeltä tuttavallisemmaksi. Hetken päästä roikuin doggin kaulapannassa hieman voimattoman oloisena samalla kun Mango haki jalkojeni takaa suojaa tunkeilijaa vastaan. Mango ei tykännyt lähestymisestä lainkaan. Se irvisteli ja louskutteli leukaansa uroksen turpaa kohti.

No loppujen lopuksi sain doggin raahattua emäntänsä luokse ja siirryttyä Mangon kanssa kauemmaksi. Arvaatte varmaan mitä sitten tapahtui. No tietenkin se toinen doggi pääsi irti, ja sama rumba alkoi uudestaan! Tämä toinen oli kuitenkin onneksi hieman tottelevaisempi ja palasi pian huutavan omistajansa luokse.

Ps. Mango on taas onnensa kukkuloilla kun juoksu alkaa olla ohi. Se saa taas aamuisin luvan tulla sängyn jalkopäähän köllimään ja saunan lauteillekin voi taas hypätä luvan kanssa.

maanantai 8. helmikuuta 2010

Uusia tulokkaita

Mangon perheeseen syntyi torstaina 4.2. pieni poikavauva. Vietimme viisi päivää sairaalassa ja koira oli sillä aikaa hoidossa. Se on mitä ilmeisimmin riehunut sydämensä kyllyydestä, koska oli todella väsynyt. Mango tervehti uuden tulokkaan ystävällisillä hännänhuiskutuksilla ja nuuskutuksilla. Muodollisuuksien jälkeen lähdimme pikaiselle pissalenkille, jonka aikana Mango tarkasti ympäristön turvallisuuden pörhistelemällä niskavillojaan ja ryntäilemällä parkkiksella. Kun kaikki tuntui olevan kunnossa, palasimme sisälle jossa koira tarkkaili vauvan syöttötuokiota kunnes nukahti sängyn viereen parketille.

Mango aloitti muuten juoksun ollessaan hoidossa. Laskelmat menivät taas mönkään, koska olimme ajoittaneet seuraavan juoksun jonnekin maaliskuun loppupuolelle. No nyt seuraava juoksu tullee joskus heinä-elokuun vaihteessa, joten nome-startteja pitäisi saada heti alkukauteen.

Sydämelliset kiitokset Susannalle, Wilkulle ja Annalle Mangon hoitamisesta.